במאמרים הקודמים דיברנו על שכפול ההצלחה של האחרים,
וגם כמה טיפים של דרך אסטרטגיית העסק והשיווק.
במהלך עבודתי יצא לי לראיין הרבה בעלי עסקים מצליחים, בשביל להבין את סוד ההצלחה.
הפעם נספר על 'רוני' יהודי שומר תורה ומצוות,
שמחזיק מסעדה ממש מצליחה ומלאה כל יום עד 0 מקום, בלי להוציא שקל על שיווק….
שלום רוני, איך התחיל העסק?
'אני הייתי קבלן מצליח, ולא היה לי יום ולא לילה, חשבתי שדיי, והגיע הזמן למשפחה.
פתחתי פיצה בייתית ומכרתי בבית,
אמרתי לעצמי, אם אני ימכור ב 500 שח רווח ליום זה מספיק,
ואוכל להגיע הביתה בחודש ל 10.000 ₪.
במאכלים שהגשתי, השקעתי את נשמתי, וזה הוכיח את עצמו,
הלקוחות חזרו על עצמם שוב והביאו תמיד חברים חדשים.
מה עיקר סוד ההצלחה?
ראשית, הכל זה סייעתא דשמיא, שאני רואה על כל צעד ושעל.
כחלק מהלקחים שלמדתי מענף הבנייה,
למדתי שההצלחה טמונה בשליטה של בעל העסק במספרים,
ועל כן אני מקפיד עד היום הזה, לשלם לכל הספקים במזומן, אין אשראי ואין שקים.
אני יודע בכל רגע נתון שמה שיש לי זה שלי, ואני לא חייב לאף אחד כלום.
מה שזה נתן לי מאד, שאם היה לי בעיה בתמחור, גיליתי את זה די מהר
וידעתי לבצע את השינויים הנדרשים,
מה שלא הייתי יודע אם הייתי חי בתזרים של שוטף +90 וכדו'.
במקביל גיליתי שבגלל שאני משלם במזומן אני מקבל הנחות של בין 3-10 אחוז
וזה הגדיל לי את הריווחיות באופן משמעותי.
מה תמליץ לבעלי עסקים?
ראשית, יד על ההדק על המספרים.
ושנית, לחסוך בכל ההוצאות האפשריות
(האוטו שלי לא שווה יותר מ 12.000 ₪, וזה טוב לי עם זה).
והדבר השני, להשקיע מעל ומעבר במוצר ובשירות, זה חוזר על עצמו ובגדול.
כמה שנים לקח לעסק לקבל עצמאות כלכלית יפה?
4 שנים! אכן לא היה קל בשנים הראשונות,
אבל כל מה שיש לי היום, זה בזכות בניית היסודות בצורה הנכונה.
בהצלחה!
יוחנן לב/ y0548432040@gmail.com